Tendenser til mode

Tidligere har tøj stilarter været ret standard for hver æra, hvor der som i dag er en bredere vifte af mode muligheder. Tøjindustrien får ofte ideer fra disse epoker, hvilket har resulteret i en ægte blanding af stilarter og trends som streetwear.

Tendensen nu om dagen er, at folk skal indarbejde en række forskellige udseende, såsom et streetwear-look, et smart look, et retro-look og for damerne et vintage-strømper udseende. Nøglen er at inkludere så mange forskellige kombinationer som muligt.

T-shirts og bukser er stadig et almindeligt sted i modeverdenen, men det er stylingen og designet på dem, der adskiller sig mest med rifter, lommer og innovative quirky design funktioner, der tilføjes.

Nye udtryk som Streetwear og Urban Wear er blevet oprettet for at kategorisere disse nye tøj trends og stilarter. Streetwear bruges til at beskrive tøj inspireret af gadens livsstil som graffiti og livet på gaden. Urban Wear og streetwear-mærker startes ofte af folk fra gaden, såsom graffitikunstnere og skatere.

I de senere år er vintage tøj vendt tilbage til high street med flere og flere vintage butikker, der sælger brugte klassiske tøj. Disse butikker kan tjene en masse penge, da vintage tøj ofte er ret sjældent, og så kunder er villige til at betale dyrere priser for sjældenheder.

Da traditionelt vintagetøj er steget i popularitet, har faux vintage tøj også gjort. Dette giver forbrugeren et billigt alternativ til at købe autentisk vintage tøj og betyder, at de kan have kopier af sjældent eller svært at finde tøj.

Modedesignere har reageret ved at producere replika tøj fra 1940’erne til 1980’erne til billige priser. Dette betyder, at kunder kan have retro-beklædning af høj kvalitet, der passer komfortabelt og er overkommelig.

Vintage lingeri har også haft indflydelse på modeverdenen. Kopier af burlesk strømpebukser fra 40’erne og 50’erne produceres nu, da tøj som sømstrømper, korsetter og talje clinchers er blevet populære igen.

Skriv et svar