Urtehaveplanter til din hjemmegård

At vælge de rigtige planter og dekorere din have med det rigtige tilbehør kan være en tidskrævende opgave. Fra valg af de rigtige hækplanter til grænsehegn til udendørs møbler til valg af planter, omfatter processen normalt flere trin. Mange mennesker vælger urteplanter i deres haver. Disse planter i dit hjem er ikke kun en god måde at tilføje masser af god smag til mad, men det er også en fantastisk måde at tilføje skønhed til dit hjem.

Mange urtehaveplanter såsom Thuja Smaragd er ret smukke ud over at være nyttige. Tag for eksempel lavendel. Lavendel har små, smukke, lys lilla blomster og er ikke kun smuk at se på, den er også spiselig. Lavendel er populær i nogle europæiske retter, og den er også populær inden for sundheds- og skønhedsprodukter. I stedet for at betale en formue for lavendel-infunderet olie kan du bare lave din egen og have fuld kontrol over resultatet.

Når du dyrker urtehaveplanter i dit hjem, er det vigtigt at overveje, hvor planterne skal placeres. Nogle urtehaveplanter som basilikum, oregano, timian eller salvie foretrækker fuld sol, mens urter som kervil og mynte foretrækker delvis sol. Ofte finder de, der forsøger at dyrke urtehaveplanter indendørs, at det er nyttigt at bruge kunstige lyskilder. Fluorescerende pærer er en overkommelig måde at give lys til dine planter i det rigtige spektrum for at hjælpe dem med at vokse. Der er også andre former for voksepærer, men lysstofrør er den mest overkommelige og bredt tilgængelige mulighed.

En anden vigtig overvejelse, der skal tages, når der dyrkes urtehaveplanter i dit hjem, er vand. Nogle planter, såsom sorter af mynte, kan lide meget vand, mens planter som timian og salvie ikke gør det. Vand er noget, der er let at kontrollere i en indendørs have. Bare vær sikker på at du noterer, hvilke planter der skal vandes ofte, så du ikke ender med at vandre dine tørkebestandige planter.

Dyrkning af en urtehave indendørs er en fantastisk måde at begynde havearbejde på. Urter er lette at dyrke i sammenligning med andre planter som roser eller citrus træer. Flere forskellige typer urter kan startes fra stiklinger af sunde planter, selvom de fleste startes fra frø. De fleste frøpakker fortæller dig, hvilken type miljø dine planter har brug for. Da du ikke planter dem udendørs, behøver du ikke bekymre dig om frost og fryser med hensyn til når du planter.

Skriv et svar